Mighty Mingus is in 2009 geboren. In de koude novembermaand dat jaar zagen zowel de rode haas als het sieradenlabel het levenslicht. Ik was tot dan toe werkzaam als decor- en interieurontwerper maar Mighty Mingus vroeg al heel snel een groot deel van mijn tijd en vanaf 2013 besloot ik mij geheel aan het label te wijden. Hoewel veel van de technieken en gereedschappen die ik in het verleden toepaste overeen kwamen met die van het edelsmeden was het materiaal heel wat verfijnder en gevoeliger en de schaal een stuk kleiner. Dat bleek mij goed te liggen. Daarnaast leerde ik nieuwe technieken en probeerde een paar onorthodoxe uit. Een niet afnemende ideeënstroom als ook een snel toenemende klantenkring en vraag maakten dat er van decorontwerpen en bouwen weinig meer kwam. Dit in het geheel niet tot mijn verdriet want wat is het een voorrecht om alle dagen in mijn atelier mooie dingen te mogen maken.

Al vanaf het begin gebruik ik oude zilveren of gouden sieraden en voorwerpen die ik koop op veilingen om ze een tweede leven te geven in een nieuw sieraad. Soms geheel verbouwd soms alleen verrassend geplaatst in een eigentijdse vorm. Vandaar dat steeds meer mensen ons atelier weten te vinden met erfstukken van moeder of oma. Ook de nieuwe ontwerpen vinden hun inspiratie in de vormentaal van oude objecten. Zo zijn sieraden in de typische Mighty Mingus stijl wellicht de klassiekers van morgen.

In ons atelier, op het platte land, met de honden aan onze voeten, maken die kleine rode haas en ik alle dagen de mooiste sieraden voor u. Wees van harte welkom op afspraak. We schenken koffie, thee of iets anders al naar gelang het tijdstip van de dag en nemen de tijd.

 

Mighty Mingus
Bernadette Notten
info@mightymingus.nl

06 44452255